Javisst kan du trene deg lykkelig!

Når du trener frigjøres lykkehormonet endorfiner som gjør deg lykkeligere. Kombinasjonen av bevegelse og mestringsfølelse vil gi deg mer overskudd til å takle alle utfordringer du møter i hverdagen.
SATS
Kategori
Bedriftshelse

Kroppen vår er skapt for bevegelse. De aller fleste av oss sitter altfor mye i løpet av en dag. Med bare litt fysisk aktivitet hver dag legger man grunnlaget for en kropp som vil fungere, både fysisk og psykisk. Ifølge Helsedirektoratet har livskvalitet en nær sammenheng med fysisk aktivitet, det alene er god nok grunn til å prioritere litt trening i hverdagen.

Noe av dette kommer også frem i undersøkelsen Health & Happiness*, som Opinion har utført for SATS på tvers av alle landene i Norden. Resultatene viser at SATS-medlemmer er mer tilfreds, mindre bekymret og deprimert enn befolkningen for øvrig.

SATS-medlemmer er lykkeligere enn andre

– Selv om det kanskje ikke er medlemskapet i seg selv som gjør dem lykkeligere, så viser det tydelig at trening er godt for både kropp og sinn, sier Marianne Orderud, markedsdirektør i SATS. 

– Her fikk vi også vite at medlemmene våre generelt er mer fysisk aktive enn de som ikke er medlem. Dette beviser at når du først har funnet gleden ved å trene, er det lettere å være mer aktiv ellers, sier hun.

Selv om mange oppgir at de trener for å holde seg i form, er det like viktig å trene for å få mer energi og for rett og slett å føle seg bra, ifølge Health & Happiness-undersøkelsen.

Alt henger sammen – en velfungerende kropp som føles bra gir deg muligheten til å gjøre det du ønsker, når du vil, og det er en frihet som bidrar til å øke lykkefølelsen. En følelse du vil beholde så lenge som mulig, mange år frem i tid.

Hva er egentlig lykke?

Men hva er denne såkalte lykkefølelsen? I undersøkelsen fremstår det som å kunne leve et liv med færre bekymringer fordi man generelt føler seg bra og er i godt humør – noe som ofte smitter over på andre områder. Da er det ikke så rart at SATS-medlemmer føler at de mestrer livet bedre enn de som ikke trener!

Undersøkelsen viser at medlemmene er mer fornøyde med økonomien, kjæresten eller partneren, og føler de takler hverdagens små og store oppgaver bedre enn resten av befolkningen. De føler seg sjelden trøtte eller slitne i løpet av dagen, har det bra på jobb og trives godt på arbeidsplassen, med både kolleger og ledere.

Det kan man nesten tenke seg til selv – at en kropp som er smertefri og fungerer slik den skal, i kombinasjon med en forbedring av hjernefunksjonen, på sikt vil fjerne mye av det som er roten til bekymringer og negativitet.

Gruppetrening senker dørstokkmila

I tråd med Health & Happiness-undersøkelsen har SATS fokus på både kropp og glede i utviklingen av nye programmer og produkter. Studier viser at gruppetimer senker dørstokkmila, og det har vi hatt i tankene når vi har laget våre fire nye, og superspreke alternativer:

 • Cardio Energy

Den ultimate kondisjonsøkten bestående av enkle og pulskrevende øvelser. Med morsomme utfordringer og pumpende musikk garanterer vi en morsom treningsøkt.

 • Body for Life

Her trener du hele kroppen ved å kombinere styrke og kondisjonstrening. Passer for deg som nettopp har begynt å trene eller ønsker en økt med lav intensitet.

 • Pure Strength

En skikkelig økt for deg som elsker styrketrening – ren og skjær muskelbygging. Både for deg som vanligvis går på styrketimer og deg som liker å trene på egen hånd.

 • HIIT the Bike

Dette er høyintensiv intervalltrening, en treningsform som veksler mellom korte perioder med veldig høy puls og aktiv hvile. Her får du virkelig kjenne på melkesyren!

 • Rock the Bike

Her guider energiske og inspirerende entertainere deg gjennom en ekstraordinær treningsopplevelse med lys og musikk som gir deg følelsen av å delta på en konsert. Lanseres på utvalgte sentre rundt Oslo-området.

 • Yoga

Bli sterk og smidig med yoga! I november satser vi enda mer på yoga, og lanserer hele fire nye yogatimer for at du skal finne den formen du liker best.

Kanskje en av disse nyhetene vil hjelpe deg litt i gang slik at du også kan kjenne på din egen lykkefølelse? Gå inn på våre nettsider for å se hva annet vi tilbyr – vi garanterer at du finner noe du liker!

SATS er Nordens største treningssenterkjede med en sterk visjon om å spille en viktig rolle for helsen og livskvaliteten til medlemmene våre og i samfunnet.

We will make the Nordic people healthier and happier!

Om SATS:

 • Nordens største treningssenter, med totalt 245 treningssentre

 • 700 000 medlemmer

 • 10 000 ansatte, noe som tilsvarer omkring 2000 heltidsstillinger

 • Tilbyr ca. 120 ulike gruppetreningstimer og spesialutviklede konsepter

 • Egen utdanning og sertifisering av Personlige trenere og Gruppetreningsinstruktører

 • SATS er en del av SATSGROUP som omhandler merkevarene SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA og METROPOLIS

*Undersøkelsen Health & Happiness

Survey 2018 ble utført i februar-mars 2018. Der svarte til sammen 4000 nordmenn, svensker, dansker og finner over 18 år, og totalt 2000 SATS-medlemmer i Norge, Sverige og Finland på spørsmål om trening og helse.