6 tips på mat og snacks i skibakken

Påskeferien nærmer seg med stormskritt - her får du seks tips til mat og snacks som passer i sekken eller i jakkelommen.
Kristine Symreng
ernæringsrådgiver
Kategori
Mat og helse

For å orke en lang dag i skisporet eller i bakken behøver vi energi- og næringsrik mat som er lett å ta med og holder seg godt. Maten skal også være god kald, kunne spises uten bestikk eller drikkes fra termos.

Her kommer 6 mattips som passer perfekt som turmat:

1. Salte nøtter med tørket frukt og bær

Salte nøtter inneholder nyttige fettstoffer og protein, og gir oss et tilskudd på salt som vi trenger på lange turdager. Frukt og bær bidrar med karbohydrater som trengs for å orke å være ute en hel dag. Varier mellom tranebær, rosiner og tørkede aprikos. Perfekt som mellommåltid!

2. Suppe

På en lang utedag kan det være både godt og smart å få i seg en lettvint lunsj. Lag denne lettlagde tomatsuppe eller purre- og fennikelsuppe, og hell den på en termos. Vi lover at det blir suksess, også barna vil elske disse!

3. Lefse med smøreost og gressløk

 Spis denne som mellommåltid eller lunsj sammen med varm suppe. Ta et godt lag smøreost på og strø over litt gressløk. Rull sammen i plast og putt i ryggsekken eller skijakken.

4. Rawfoodball

Energi- og næringsrikt mellommåltid, som i tillegg er kaldt. Om du vil lage dette selv finner du oppskrift på cashewball med lime og lakris blant våre oppskrifter – nyttige fettstoffer, protein og karbohydrater!

5. Energibars

 Perfekt å ta med i sekken, gir deg energi som holder lenge. Du kan lage de selv eller kjøpe ferdig fra butikken (du finner dette i vår shop).

6. Varm sjokolade

Når vi er aktive må vi fylle på med væske. Den beste kombinasjonen er når drikken ikke bare slukker tørsten, men også fyller på med de næringsstoffene kroppen behøver. Varm sjokolade inneholder både proteiner og karbohydrater, og er en optimal drikk etter en kald vinterdag med ski på beina. Ta med på termos og nyt den varme drikken etter en lang dag i bakken eller i sporet.