Hva er paleo-dietten?

Er du nysgjerrig på paleo-dietten og hva man spiser i forbindelse med dette kostholdet?
SATS
Kategori
Mat og helse

Hva er paleo?

Paleo er et kosthold der vi prøver å bruke samme type mat som ble spist i steinalderen. Hvis man kun spiser i samsvar med paleodietten, inkluderer dette frukt, grønnsaker, nøtter, fugl, fisk, viltkjøtt, rødt kjøtt, frø, uraffinert fett og oljer. Målet er helt enkelt å ha et så naturlig kosthold som mulig. Mat som unngås, er blant annet meieriprodukter, korn, raffinert sukker, bearbeidede matvarer og alkohol.

Finnes det noen helsefordeler med paleo?

Siden paleo innebærer å spise en så ren og naturlig kost som mulig, utelukkes bearbeidet mat som er en stor del av den vestlige dietten i dag. Vi spiser mer raffinert sukker, raske karbohydrater og halvfabrikater en noensinne. Fra dette perspektivet er en paleodiett fordelaktig, i og med at dette blir utelukket.

Hvilke typer paleo-barer selger SATS?

SATS selger granolabarer og energibarer fra Planet Organic. Felles for dem begge er at de inneholder kun økologiske ingredienser, og de er uten tilsetningsstoffer og raffinert sukker. I stedet er de søtet med dadler og kokosnektar.

Granolabarer finnes i smakene Chocolate Bliss, Caramel Apple Pie og Super Berry. Energibarer finnes i smakene Goji Pumpkin Seed, Coconut Barleygrass, Cacao Brazilnut og Chia Vanilla.