Havregrøten du faktisk har lyst på

Frokosten du alltid har hørt er så sunn, men som aldri egentlig frister? Eller kanskje den kjedelige frokosten du har fått gjennom hele barndommen?
Julie Hvidsten
Kategori
Mat og helse

Slik lager du vidundermaten på en måte som smaker godt. Dette er havregrøt med vanilje, toppet med eple og kanel.

Dette trenger du

  • 1 porsjon havregryn (40-60 gram)

  • 1 scoop vaniljeprotein (20 gram) eller en ½ boks ProPud

  • En skvett ekstra lett melk eller soyamelk

  • ½ ts kardemomme

Slik gjør du

Kok opp en porsjon havregryn med vann eller melk etter ønske. Start gjerne med litt vann og tilsett melk etterhvert for å gi den litt ekstra koketid og god konsistens. Vaniljesmaken får du enten ved å tilsette en liten scoop vaniljeprotein i grøten mens den småkoker, eller ved å blande inn en halv ProPud med vaniljesmak når du heller grøten over i bolle.

Mange variasjoner

Grøten kan lages i ulike variasjoner. Vaniljevarianten smaker fantastisk om du topper den med små epleterninger og strør over litt kanel. Om du bytter til sjokoladeprotein i form av enten pulver eller ProPud, kan du toppe grøten med kakaonibs, kokosflak og gjerne litt hjemmelaget jordbærsyltetøy. Lages på 1 minutt ved å tine bær i mikroovnen og tilsette litt sukrinmelis.