Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt

Proteinrik treningsmat! Gulrøttene i de ovnsristede rotfruktene er dessuten rike på antioksidantene alfa- og betakaroten, som motvirker de frie radikalene som dannes i større grad ved høyintensiv trening.
SATS
Kategori
Mat og helse

Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt

Ristede rotfrukter:

1 kg gulrøtter

1 kg pastinakker

6 hvitløksfedd

1 ½ ss fersk/tørket timian

¾ ts salt

1 ½ krm svart pepper

4 ss matolje

Basilikumyoghurt:

2 dl matyoghurt

½ krukke basilikum

1 hvitløksfedd

1 krm salt

½ krm svart pepper

Kyllingfilet med bacon:

8 skiver bacon

800 g kyllingfilet

¾ krm svart pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 225 °C.

Ristede rotfrukter:

 Skrell og skjær rotfruktene i staver. Legg dem på et stekebrett sammen med hvitløksfedd, timian, salt, pepper og rapsolje. Tilbered rotfruktene i ovn i ca. 30 minutter.

Basilikumyoghurt:

 Grovhakk basilikumbladene, press eller riv hvitløken og rør ned i matyoghurten. Smak til med salt og pepper.

Kyllingfilet med bacon:

Legg en baconskive rundt hver kyllingfilet og stek 2–3 minutter på hver side så de får litt farge. Krydre med svart pepper. Skru ned temperaturen på ovnen til 150 °C. Sett filetene i ovnen i 12–15 minutter eller til de er gjennomstekte.

Server kyllingfiletene med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt.