Kyllinggryte med fetaost

Hver minste muskelspenning krever kalsium. Hvis vi får i oss for lite kalsium fra kosten, tar kroppen det i stedet fra skjelettet. Fetaosten i denne kyllinggryten inneholder kalsium.
Kategori
Mat og helse

INGREDIENSER:

  • 1 fedd hvitløk

  • 6 sjalottløk

  • 800 gram hakkede tomater i boks

  • 3 spiseskjeer rapsolje

  • 150 gram feta

  • 900 gram kyllingfilet

  • 3 gram salt

SLIK GJØR DU DET:

Kyllinggryte

Press hvitløken og finhakk løken. Fres hvitløk, løk og olje i noen sekunder i en gryte, gjerne av støpejern. Salt kyllingen og brun i gryten. Hell i vin og la småkoke i 5 minutter. Ha i tomater og la småkoke på svak varme i 10 minutter. Ha i fetaost ett minutt før servering.

Server gryten med råris (eller fullkornsris) og hvitkålsalat.

Hvitkålsalat

Høvle hvitkålen med ostehøvel. Skjær aprikosene i skiver og bland med hvitkålen. Salt lett og ha i eplesidereddik for å få en syrlig smak.

Råris (eller fullkornsris)

Kok som angitt på pakken.