Purre- og fennikelsuppe med ristede hasselnøtter
Hasselnøtter har en god fettsammensetning med mye umettede fettsyrer som er bra for hjerte og blodkar.
Kategori
Mat og helse
Ingredienser for 4 pers
Purre- og fennikelsuppe:
2 store fennikler
1 stor purre
3 ss olivenolje til steking
1 krm salt
1 krm svart pepper
ca. 8 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning
2 dl matfløte
Garnering:
1 dl hasselnøtter
Tilbehør:
3 skiver grovbrød / person
Per brødskive:
5 g lettmargarin
2 skiver lettost (16 %)
2 paprikaringer
Slik gjør du
Grovhakk fennikel og purre, og fres i olje i en stor kasserolle i 2−3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Tilsett vann (slik at fennikel og purre så vidt dekkes) og buljongterning. La småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
Grovhakk hasselnøttene, og rist dem i en tørr panne.
Trekk kasserollen av varmen og miks suppen i en blender. Tilsett fløten, og rør om.
Pynt suppen med tørristede hasselnøtter og server med brød og pålegg.