Purre- og fennikelsuppe med ristede hasselnøtter

Hasselnøtter har en god fettsammensetning med mye umettede fettsyrer som er bra for hjerte og blodkar.
SATS
Kategori
Mat og helse

Ingredienser for 4 pers

Purre- og fennikelsuppe:

2 store fennikler

1 stor purre

3 ss olivenolje til steking

1 krm salt

1 krm svart pepper

ca. 8 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning

2 dl matfløte

Garnering:

1 dl hasselnøtter

Tilbehør:

3 skiver grovbrød / person

Per brødskive:

5 g lettmargarin

2 skiver lettost (16 %)

2 paprikaringer

Slik gjør du

Grovhakk fennikel og purre, og fres i olje i en stor kasserolle i 2−3 minutter. Krydre med salt og pepper.

Tilsett vann (slik at fennikel og purre så vidt dekkes) og buljongterning. La småkoke under lokk i ca. 10 minutter.

Grovhakk hasselnøttene, og rist dem i en tørr panne.

Trekk kasserollen av varmen og miks suppen i en blender. Tilsett fløten, og rør om.

Pynt suppen med tørristede hasselnøtter og server med brød og pålegg.