Tomatsuppe med krepsehaler

Hjemmelaget tomatsuppe full av antioksidanter!
SATS
Kategori
Mat og helse

Ingredienser for 4 pers

Tomatsuppe:

1 gul løk

1 hvitløksfedd

3 ss rapsolje

1 ss basilikum

1 ss timian

1 krm salt

1 krm svart pepper

800 g hermetiserte cherrytomater

3 dl vann

2 dl crème fraîche

340 g avrente krepsehaler

Garnering: ferske basilikumblader

Tilbehør:

3 skiver grovbrød

Per brødskive:

5 gram smør/margarin

2 lettosteskiver (16 %)

Slik gjør du

Finhakk gul løk og press hvitløk. Fres i varmpresset rapsolje til løken er gjennomsiktig og krydre med basilikum, timian, salt og pepper. Tilsett hermetiserte cherrytomater og vann og kok opp. La småkoke i ca. 5 minutter.

Trekk kasserollen av platen og tilsett crème fraîche. Miks suppen med f.eks. en stavmikser.

Server suppen med krepsehaler, basilikumblader og brød med pålegg.