Tomatsuppe med krepsehaler
Hjemmelaget tomatsuppe full av antioksidanter!
Kategori
Mat og helse
Ingredienser for 4 pers
Tomatsuppe:
1 gul løk
1 hvitløksfedd
3 ss rapsolje
1 ss basilikum
1 ss timian
1 krm salt
1 krm svart pepper
800 g hermetiserte cherrytomater
3 dl vann
2 dl crème fraîche
340 g avrente krepsehaler
Garnering: ferske basilikumblader
Tilbehør:
3 skiver grovbrød
Per brødskive:
5 gram smør/margarin
2 lettosteskiver (16 %)
Slik gjør du
Finhakk gul løk og press hvitløk. Fres i varmpresset rapsolje til løken er gjennomsiktig og krydre med basilikum, timian, salt og pepper. Tilsett hermetiserte cherrytomater og vann og kok opp. La småkoke i ca. 5 minutter.
Trekk kasserollen av platen og tilsett crème fraîche. Miks suppen med f.eks. en stavmikser.
Server suppen med krepsehaler, basilikumblader og brød med pålegg.