Bestem deg, og få resultater

Sommerferien er over for de fleste, og det er på tide å finne tilbake til gode vaner. Skal du komme raskt tilbake i god form, kan det være smart å legge inn et høyere gir.
SATS
Kategori
Treningstips

Er du klar? Da gjelder det å slutte å unne seg noe av og til. Kutt ned på godteri og andre utskeielser, hvis du ikke klarer å gi slipp på is, desserter og fredagspils, kan du ganske enkelt slippe tanken på å komme i toppform.

Kosthold for raske resultater

Vi utsettes hele tiden for fristelser i matveien. Vi går forbi bakerier som får oss til å lengte etter nybakte brød og boller. Noen slutter på jobben og det er kake i kantinen. Det er selskaper, fester og feiringer, og utepilsen strekker seg enda noen uker. Og sist men ikke minst vil familien kose seg både fredag, lørdag og søndag og av og til også på en helt vanlig ukedag. Det er ikke rart at det kan bli for mye av det gode når vi så ofte utsettes for fristelser.

Hvis du vil komme i form eller gå ned et par kilo, gjelder nulltoleranse for tomme kalorier. Da har du størst sjanse for å klare det. Bestem deg for at alt du spiser, skal være næringsrikt. Spis regelmessig på bestemte tidspunkter, og planlegg på forhånd hva du skal spise.

Fyll tallerkenen med grønnsaker, fisk, kylling, bønner, rotfrukter og fullkornsprodukter. Spis deg passe mett, og begynn gjerne med grønnsakene først. Ikke tenk på om du er sugen på noe og OM du skal få unne deg noe usunt. For hvis du vil se raske resultater uten å slanke deg, gjelder nulltoleranse for usunne ting.

Trening for raske resultater

Hvis du vil gå ned i vekt og stramme opp kroppen, må du variere mellom høyintensiv trening og hverdagsmosjon. Sykle eller gå til jobben. Stå eller gå rundt mens du jobber. Tren høyintensivt 3–4 ganger i uken. Varier mellom styrketrening og kondisjonstrening. Med flere enn 3–4 tøffe økter i uken øker risikoen for skader hvis du ikke allerede er veldig godt treng.

Vil du likevel trene mer? Gå ut på tur – jo lengre, jo bedre! Eller ta deg en lang sykkeltur i naturen. Å gå eller sykle på tur er skånsomt for kroppen og effektive treningsformer for vektreduksjon som komplement til høyintensiv trening. Og her gjelder det også å bestemme seg. Føler du deg umotivert en dag, så gå og tren likevel! Ikke tenk på om du orker, men ha alltid treningsbagen med deg og hold deg til planen.

Reduser stressnivået

Du ble vel ikke stresset av all treningen og den sunne maten? Bra! Høye kortisolnivåer i kroppen reduserer nemlig treningseffekten og vektreduksjonen. Gjør det du trenger for å roe deg ned. Sov nok, vær ute i naturen, vær gjerne sammen med dyr, og finn en balanse mellom arbeid og fritid. For mye høyintensiv trening stresser kroppen, så hold deg til 3–4 ganger i uken.

Lykke til med formtoppingen utover høsten.

Vil du ha enda flere tips til hvordan du skal trene for å redusere vekten? Vi har gjort det enkelt for deg, og samlet alle våre treningstilbud for deg som ønsker å gå ned i vekt.