Du er mer enn god nok

Hva om de som snakker om hvor viktig trening er, klarte å få deg til å innse at dersom du klarer litt så er det mer enn godt nok? Lotte har funnet formelen og vil så gjerne at alle skal få oppleve det samme!
SATS
Kategori
Treningstips

-Ikke flink nok. Ikke god nok. Alle ser på deg. Lotte lot altfor mange tanker kverne i hodet om at hun ikke levde opp til verken egne eller andres forventning. Inntil hun bestemte seg for at hun var mer enn god nok og begynte å trene seg sterk i både kropp og hode. Og hun brenner for at flere skal oppdage følelsen av mestring ut ifra sitt ståsted:

- Det blir liksom litt for lett å si «dropp alle unnskyldninger og kom deg på trening!». Det finnes så mange ulike grunner til at du ikke klarer å prioritere litt trening, eller orker å prioritere det. Men jeg ønsker så innmari at alle kan klare å innse og være fornøyd med å klare litt! Det er mer enn godt nok!

God nok!

Lotte ble etter hvert så overveldet av alle krav som ble stilt; om å være flink, om å takle balansen mellom jobb og en aktiv fritid. Det er etter hvert så mange krav til oss at om vi skulle innfri alle disse forventningene ville vi ikke gjøre annet enn å leve opp til andres forventninger. Og nettopp der lå nøkkelen til endring hos Lotte:

- Jeg gikk jo rundt hele tiden og tenkte på hva andre synes om meg. Det tok så mye energi, for jeg følte at uansett hva jeg gjorde eller hvordan jeg så ut, så ville det ikke bli godt nok. Det var helt utmattende, samtidig hadde jeg en så stor frykt for endring.

Denne frykten for endring ble også avgjørende for Lotte. Hun var i en jobb, og hadde valgt en karrierevei som lærer, som viste seg å være feil for henne. Det resulterte i at hun over altfor lang tid overså signaler kroppen sendte henne om at hun måtte finne en bedre balanse mellom jobb og fritid.

- Det ble en slags sorg for meg å oppdage at jeg hadde valgt feil retning, det føles jo ganske voldsomt å innse at flere år med utdanning var bortkastet. Og skulle jeg begynne helt på nytt? Hva skulle jeg gjøre i stedet? I tillegg til egen sorg ble jeg jo så redd for hva andre ville tenke om meg!

Vendepunktet

Det var vanskelig for Lotte å innse at dersom hun skulle få en endring i livet, måtte hun endre dette selv. Og at forventingen til seg selv var mer enn nok.

- Jeg var blitt så flink til å lytte til ytre forventinger at jeg trodde en endring også ville komme utenfra på et vis. Men så innså jeg at om noe skulle endres måtte jeg endre det selv. På forunderlig vis så gjorde denne erkjennelsen meg sterkere også, jeg kunne klare å få til en endring helt selv!

Lotte utdannet seg både til gruppetreningsinstruktør og personlig trener. Gjennom jobben som personlig trener får Lotte også brukt mye av sin kunnskap fra lærerutdanningen. Så selv om livet tok en liten u-sving er Lotte glad for erfaringen:

- Nå i ettertid ser jeg jo at jeg lærte veldig mye av den perioden i livet. Jeg bruker erfaringen min i møte med mine PT-kunder. Forteller dem at det er helt ok å gå feil, helt ok å ikke ha fått til det man ville tidligere. Men at du kan få til akkurat det du vil!

 

Eie sin egen lykke

Lotte måtte komme over den berømmelige dørstokkmila og også det hun kaller skamterskelen. Hun var overveldet av tanker om hva andre ville synes om henne, at hun skulle bli målt opp og ned og at hun ikke ville klare noe.

- For meg var skamterskelen like stor som dørstokkmila. Denne skammen som hindret meg i å gjøre en endring, hindret meg i å komme meg på et treningssenter. Jeg var som mange andre låst helt fast i en forestilling om at jeg ikke kunne. Og så ble jeg så redd for å feile at jeg ikke turte prøve engang.

Vendepunktet kom da Lotte kom over skammen over det hun ikke hadde fått til før. Hun tillot seg å prøve og feile, og ble flinkere og flinkere til å blåse i hva andre gjorde. Hun skulle finne sin egen treningsglede, sin egen mestringsfølelse og da måtte hun tillate seg å åpne flere dører.

- Plutselig merket jeg at treningen var blitt et fristed der jeg kunne unnslippe alle kritiske tanker, stress og uro – og bare ha fokus på alt det kroppen kan få til. Det var så utrolig deilig å kjenne at jeg kunne få til det jeg ville!

Om du hele tiden lar andre definere din lykke så gjør du dem samtidig ansvarlige for hvordan du skal ha det. For Lotte ble det viktig å eie sin egen lykke, bruke tid på å finne ut hva det er som gjør henne lykkelig og gjøre mer av det. Og akkurat det er selve meningen med livet og jobben for Lotte:

- Det er derfor jeg kommer på jobb hver dag. Jeg vil vise andre at dersom du tar eierskap til egen lykke, vil du oppleve at du blir mer lykkelig. Hvis du begynner å pepre deg selv med inspirerende ord hver dag, at du er flink og at du ruler på trening, så skjer det jo noe i hodet ditt. Plutselig blir du selv en inspirasjon for andre på treningssenteret!