Slik masserer du deg selv etter trening

Når musklene jobber drar de seg sammen og blir kortere. En massasje etter joggeturen bidrar til å myke opp musklene og øke sirkulasjonen. Her er noen tips til hvordan du kan gjøre det selv.
SATS
Kategori
Treningstips

Start med å tøye ut mens musklene fortsatt er varme. Bakside- og fremside lår, hoftebøyer, leggmuskler, rumpe og fremside legg er områder som trenger omtanke etter en løpetur.

Knær

Bøy knærne og press fingrene inn i knehasene. Stryk dypt og også ut mot sidene. Slapp av i bena.

Legger

Smerter i framsiden av leggen er blant de vanligste skadene hos løpere. Stryk tvers over senene på fremsiden. Vrikk foten frem og tilbake og kjenn hvordan fremsiden strammer.

Framside lår

Tøy ut. Kna musklene og slapp av. Rist lett for å løse opp spenning.

Bakside lår

Består av tre muskler som passerer både over hoften og kneet og utsettes for stor belastning under løping. Bakside lår er også oftest svakere enn fremside lår. Massasje er selvfølgelig deilig, men bakside lår trenger også bevegelighet og styrke for å unngå skader.

Akilles

Akillessenen er vår største og sterkeste sene. Akkurat vond akillessene er en av de vanligste overbelastningsskadene blant løpere. Hvis du har smerter unngå løping. Tren styrke for å forebygge skade. Masser med tverrgående bevegelser over siden av senen.

Rumpe

Her sitter kroppens største muskler. Ikke glem å tøye ut og kna mykt for avspenning.