5 tips: Slik blir du sterk

Vil du gjerne bli sterkere? Her er PT-tipsene som gjør det sterk – og kan ta styrketreningen opp på neste nivå.
SATS
Kategori
Treningstips

1. Tenk teknikk

God teknikk i øvelsene gjør at du får bedre muskelkontakt og gir mindre risiko for skader. Det gjelder altså å ikke jukse ved å bruke andre muskler enn de øvelsen er ment for. Få en personlig trener til å hjelpe deg, eller se nøye på hvordan øvelsen skal gjennomføres i treningsprogrammene våre før du setter i gang.

2. Begynn med grunnøvelser

Lær deg grunnøvelsene fra begynnelsen av. Du styrker ditt daglige bevegelsesmønster uansett om du har en stillesittende kontorjobb eller om du er toppidrettsutøver. Å jobbe med flere muskler i sammenknyttede kjeder styrker og fremmer mange bevegelsesmønstre. Grunnøvelser gir høy treningsbelastning og dermed stor treningseffekt.

Når det er sagt, må det ikke utelukke mer isolerte øvelser. De er også viktige, ikke minst ut fra et rehabiliteringssynspunkt eller hvis du ganske enkelt vil eller trenger å bli sterkere i bestemte muskler.

3. Våg å ta i

Våg å utfordre deg selv til å holde høy intensitet. Det gir bedre effekt uansett om du velger å bruke tyngre vekter eller å arbeide med flere repetisjoner. Målet er å bli utmattet – det gjør treningen morsommere og styrker følelsen av belønning etterpå. På våre Crosstraining - og Prformance - økter, passer instruktørene på at du presterer maksimalt. Prøv Prformance Hi-Intensity eller Prformance Strength – du vil ikke angre.

4. Last opp – tungt

Ikke vær rett for å trene tungt – men ikke sammenlign deg med andre. Tungt for deg kan være for lett eller for tungt for en annen person. Derimot kan det være bra å bli inspirert av andre – har du et forbilde? Av og til holder det å tenke på en bestemt person for å få motivasjonen opp på nye høyder. Og motivasjon må ikke undervurderes.

5. Trivsel er viktig

Å ha det morsomt på trening er helt essensielt. Våg å utfordre deg selv, og vær stolt over små eller store fremskritt. Det er ofte de som gjør at du fortsetter. Å trene styrke sammen med en venn gjør treningen morsommere, og du presterer bedre. Både andre mennesker og musikk kan gi en boost og sørge for at du gir det lille ekstra.

Det viktigste av alt er at du fortsetter, og at styrketreningen blir en naturlig del av hverdagen. Det er den kontinuerlige treningen som gjør deg sterk. Investeringen i helse kommer på kjøpet.

Er du klar, men fortsatt usikker på akkurat hvilken treningsform som passer best for deg? Finn ut mer om alle våre tilbud, for deg som ønsker å bli sterkere.