Tren styrke før toppturene

Er du en toppturentusiast? Eller syns du det frister men ikke prøvd det enda? Her får du noen gode tips for at topptursesongen skal bli litt bedre og enklere.
Marie Liane
Kategori
Treningstips

Noe trening bør du ha i kroppen før du legger ut på en topptur. De mest utsatte kroppsdelene er beina. De får kjørt seg rimelig greit oppover fjellside, og det samme får kondisjonen. Er du en av de som er i ok form men aldri har testet topptur, så anbefaler vi å legge inn litt ekstra beintrening. Er det kondisjonen det står på så er det lengre intervaller i motbakke som gjelder. Men aller best er en kombinasjon av begge.

Selv om sesongen for lengst har startet så er det ikke for sent med noen ekstra øvelser i programmet. Legg vekt på ett sett beinsøvelser og stabiliseringsøvelser, samtidig som kondisjonen blir vesentlig bedre for at toppturen skal gi deg maksimalt utbytte. For det er virkelig som en drøm når du går oppover fjellsiden og ser rundt på alle de andre snødekte toppene, nesten som ett postkort.

Slik trener du for å være godt forberedt til toppturer

Kondisjon Gå i motbakke ute i marka eller på mølla. Gå lengre drag slik at pulsen holder seg høy.

6 minutter x 5, 10 minutter x 4, 15 minutter x 3. Bruk Wyllerløypa (Oslo) både på sommerstid og vinterstid.

Test indoor-running og outdoor-running på SATS sentre. Vi kjører blant annet 4x4 intervaller, 45/15 intervaller og pyramide. (1.2.3.4.4.3.2.1) Informasjon om hvilke intervaller det er på timen finner du i appen eller hjemmesiden, der du melder deg på.

Styrke  Utfall, pistol squat (evt. hjelp fra TRX eller på balansematte for en ekstra utfordring), ettbeins press.

Prøv gruppetimer som Prformance (Hi-intensity, Strength og Mobility), Absolution, Core og TRX. Sistnevnte er en time spesielt for de som liker frikjøring og er toppturinteresserte.

Er du nysgjerrig på hvordan du kan bli enda sterkere i beina, og være godt rustet til toppturene? Vi har gjort det enkelt for deg og samlet mange av våre treningstilbud for deg som ønsker å bli sterkere.