Når kan du trene styrketrening etter fødselen?

Sannheten er at knipeøvelser er omtrent like kjedelig som de er viktige, og de er virkelig viktige. Men resten av kroppen trenger også trening, og det er ofte ikke nok med trilleturer for å tilfredsstille treningssuget.
Kristina Olander Eklöf
Kategori
Treningstips

Mange lengter etter å begynne å trene skikkelig, svette litt og bli støle. Men når kan du begynne?

Som personlig trener fraråder jeg alle å gå på treningsstudio før seksukerskontrollen hos lege/jordmor. De første 8 ukene etter fødselen jobber kroppen med å restituere og helbrede seg selv. Livmoren trekker seg sammen, etterblødningen avtar og blir borte, og de ytre magemusklene prøver å finne sin plass igjen. Deretter må du trene for å komme tilbake til den formen du var i før graviditeten.

Gjør knipeøvelser

Etterkontrollen er valgfri, og det er opp til deg om du vil gjennomgå den. Som regel blir den utført når babyen er 6 uker gammel. Sørg for å gå dit slik at legen eller jordmoren kan se på delingen av magemusklene og styrken i bekkenbunnen, og fortelle om du trener riktig og tilstrekkelig.

Hvis du har vært flink til å knipe og fått godkjenning av lege/jordmor, så er du er hjertelig velkommen tilbake på treningssenteret.

StrongMama er det opplagte valget for de som ønsker å kjøre gruppetrening, styrke- og kondisjonstrening spesielt for nybakte mødre, og du kan ta med babyen din. Det er ikke bare god trening, men også en morsom måte å møte andre mødre på.

Hvis du foretrekker styrketrening på egenhånd, tar MiniSATS i mot babyer fra de er rundt 6 uker gamle.

Så, hvis du starter med knipeøvelser med én gang, er ikke treningsdebuten særlig langt unna. Den vanligste feilen er faktisk at du venter for lenge.