Finn trening du trives med

Det siste året har Nils-Ingar Aadne prøvd seg som toppidrettsutøver. Et år bestående av 700 treningstimer skremte ikke komikeren, som nå – ikke helt tilfeldig – bor et steinkast unna SATS Fornebu.
SATS
Kategori
Våre medlemmer

I fjorårets langrennssesong trente og konkurrerte Nilsi med det profesjonelle langløpslaget Team BN Bank. Laget gikk langløpsserien Visma Ski Classics som totalt består av 13 renn, deriblant Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 

– Målet med 2016 var å teste ut det å være toppidrettsutøver et helt år. Jeg ville kjenne på det fokuset toppidrettsutøver har samt å oppleve hva "profflivet" egentlig dreier seg om. I tillegg ville jeg finne ut hvor god jeg faktisk kunne bli, hvis jeg kuttet ut jobb og dedikerte all tid til trening, sier Nilsi.

Målet om å komme som topp 50 i et av rennene i Visma Ski Classic-cupen ble en realitet. I Reistadløpet i Bardufoss gikk Nilsi inn til en 46. plass.

– Året har lært meg mye. Jeg har lært at nivået på toppidrettsutøvere er veldig høyt, og at det er helt essensielt å trives underveis, selv for proffer. Hvis man finner balansegangen mellom trening og trivsel, så presterer man best, forteller Nilsi.

Selv om alle skirenn er unnagjort og Nilsi er tilbake til sin normale hverdag igjen, ligger han på ingen måte på latsiden. Komikeren trener daglig, og rydder gjerne plass til to økter om mulig. I tillegg til mye utendørstrening, trener han jevnlig styrke og intervalltrening på SATS.

– Jeg foretrekker trening om morgenen, da får jeg mest utbytte av hardøkter. I tillegg er det jo en veldig deilig måte å starte dagen på. Du føler deg pigg og har god samvittighet resten av dagen, sier han. Med unntak av en inaktiv periode i midten av 20-årene, har Nilsi alltid trent mye. Til alle som sliter med å komme ordentlig i gang, har han spesielt ett råd å gi: – Ikke sett for høye mål. Jeg tror det er mange som går inn for at "nå skal jeg begynne å trene", og så tenker de at de må trene like mye som oss som trener masse. Men da blir fallhøyden stor. Sett derfor ett konkret mål, som for eksempel å trene to ganger i uken, og først når målet er godt innarbeidet, kan man vurdere å sette nye mål.

I tillegg vektlegger han viktigheten av å finne en treningsform man trives med. – Trives du godt med det du gjør, vil man automatisk prestere bedre, fastslår han.