Kettlebells er min nye lidenskap

Med bakgrunn som profesjonell danser liker Helén Vikstvedt å jobbe teknisk, enten det er løping, styrke eller kettlebells hun trener.
SATS
Kategori
Våre medlemmer

Aktuell med

  • Helén Vikstvedt leder sammen med Janne Formoe podcasten Fag og feminin.

  • Jobber for tiden som koreograf på Kaptein Sabeltann-forestillingen som har premiere i Dyreparken i Kristiansand 5. juli.

– Jeg har alltid trent mye, men hva jeg har trent, har variert i stor grad opp gjennom årene. Etter at jeg la dansekarrieren på hyllen holdt jeg på med aerobic i mange år, og det skiller seg veldig fra hvordan jeg trener nå, sier hun.

Vikstvedt forteller at hennes forhold til trening forandret seg etter at hun fikk barn. Fra å være noe som lenge var kilomotivert, har trening blitt en lystbetont og helt essensiell del av skuespillerinnens hverdag.

– Jeg står opp, spiser frokost, sender barnet på skolen og drar på trening. Nå kjenner jeg at jeg vil trene, og at jeg er helt avhengig av å være aktiv for å ha det bra. Det er et veldig deilig skille, sier hun.


– Stå i det, å komme i form går overraskende fort.


Fire til fem dager i uken tropper hun opp på SATS Ringnes Park i Oslo. To dager løper hun på mølla, og to til tre dager trener hun styrke – aller helst ved hjelp av russiske vektkuler.

– Kettlebells er min nye lidenskap. Min personlige trener, Nils Martin Lundgren, er en av verdens beste kettlebellutøvere, og det var han som introduserte meg til det. Siden jeg har bakgrunn som danser, tror jeg at det var den tekniske delen av det som trigget meg. I tillegg er det en supereffektiv treningsform – du får jo både kondis og styrke i én og samme kule, forteller hun.

Selv om Vikstvedt har fått treningen til å bli en naturlig del av hverdagen, legger hun ikke skjul på at enkelte dager kan være tyngre enn andre. Hun har derfor noen råd på veien til alle som sliter med å komme ordentlig i gang.

– Stå i det, for det å komme i form går overraskende fort. Ikke tenk at trening skal være noe "ekstra, noe man skal gjøre kun hvis tiden strekker til. Gjør det til en del av de faste hverdagsrutinene, ja, nesten på lik linje som det å pusse tennene. Vi bruker hodene våres mye, men hodet fungerer særdeles dårlig hvis kroppen ikke er i aktivitet.