Slik kom Yolanda i form på under ett år

– Overrasket over min egen viljestyrke.
SATS
Kategori
Våre medlemmer

Yolanda Kjærstad (36) takker gruppetrening på SATS for å ha klart å endre livsstilen totalt.

– Det beste med å ha kommet der jeg er i dag, er at jeg har det veldig mye bedre med meg selv – psykisk og fysisk. Når jeg ser meg selv i speilet, smiler jeg og føler meg vel, sier Yolanda.

Etter mange år med dårlig kosthold og lite målrettet trening bestemte hun seg i fjor for å ta tak.

– Det har resultert i at jeg har gått ned 19 kilo på under ett år. Og ikke minst kommet ordentlig i form og fått bedre helse, sier Yolanda stolt. 

Yolanda er ærlig på at livsstilsendringen ikke bare har vært enkel. Men når hun ser tilbake, er hun ikke i tvil om at det har vært verdt det.

– Jeg ser det kanskje enda bedre i ettertid, at jeg egentlig ikke hadde det så bra før. Jeg var mye sliten og hadde ikke overskudd til å være med på ting.

– Nå har jeg mye mer energi og er rett og slett en blidere og mer positiv versjon av meg selv. Det har jeg fått tilbakemelding på fra venner også!

– Instruktørene gir ekstra motivasjon

Yolanda sverger til gruppetimene på SATS – spesielt timen Crosstraining, som er høyintensiv sirkeltrening med styrke og kondisjonsintervaller.

– Det er en effektiv økt som har fokus på hele kroppen. Det liker jeg. Instruktørene gir ekstra motivasjon og har utrolig bra timer som gjør at man vil komme tilbake, poengterer hun.

Hun forteller at gruppetrening gir deg et ekstra dytt – både i form av at det er vanskeligere å sluntre unna treningen når du har meldt deg på en time og at du blir motivert av instruktørene til å yte maks når du først er der.

36-åringen forteller at det mest utfordrende med å endre livsstilen var å komme i gang.

 – Men jeg er rett og slett overrasket over min egen viljestyrke der, sier Yolanda.

Hun takker instruktørene på SATS for at hun klarer å trene flere ganger i uken.

– Man blir alltid mottatt med et smil, og de motiverer og inspirerer hele veien.

– Alle er velkomne på SATS

Yolanda mimrer tilbake til da hun først skulle begynne å trene på SATS.

– Jeg synes det var veldig skummelt første gang, for jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre og hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg tror mange har det som meg, at de er redde for at de ikke passer inn eller at man er godt nok trent, sier Yolanda og legger til:

– Men alle er velkomne på SATS, så det skal man ikke føle på i det hele tatt.

Hennes beste tips til andre som ønsker å komme i gang med trening er å ta med deg en venn eller kjæresten de første gangene, så dere kan bli kjent med senteret sammen.

Du kan også si fra til de ansatte i resepsjonen som mer enn gjerne hjelper deg med å finne frem og gjøre deg tryggere. De er der for deg!

Og ikke minst:

– Stol på deg selv, du har den viljestyrken der inne! Hvis jeg kan klare det, kan du også!

Lærer av gruppetimene

Yolanda trener også litt for seg selv, men også da kommer Crosstraining-timene til gode.

– Jeg gjør ofte øvelsene fra timene selv om jeg trener alene i studio. Jeg kan ikke så mye om trening, så da er det greit å gå på gruppetrening slik at jeg lærer litt forskjellige øvelser og hvordan jeg skal gjøre det riktig.

Når hun trener i studio, starter hun ofte med litt sykling som oppvarming i ca 20-30 minutter, så gjør hun Crosstraining-øvelsene.   

– Nå er målet mitt å holde meg her og fortsette de gode vanene. Da må jeg fortsette å trene og holde kroppen i gang både med gruppetimer og egentrening.

– Noe for absolutt alle

– SATS har Nordens største og bredeste gruppetreningstilbud med noe for absolutt alle. Vi har stor variasjon og timer både for deg som er ny og mer erfaren, sier Tonje Kristenstuen, Nordic GX Content Manager i SATS.

– Har du lyst til å få bedre kondisjon eller bli sterkere? Eller kanskje du har lyst til å danse eller rett og slett bare finne ro og minske stress? Hos oss skal alle finne noe de liker å gjøre.

Hvis du ikke er like fan av Crosstraining som Yolanda, kan du blant annet velge mellom Cycling, Indoor Running, Shape Up, Bodypump, Tabata og Bootylicious – for å nevne noen.

SATS har sitt eget utdanningssystem som alle instruktørene må igjennom, slik at de kan hjelpe og guide alle som er med på timene. Instruktørenes viktigste rolle er å veilede, motivere og inspirere medlemmene slik at de ønsker å komme tilbake.

– Alle gruppetimene våre er ikke lenger kun i tradisjonelle gruppetreningssaler. Vi har også flere ulike timer som foregår ute i studio, for eksempel løpetimene våre som er enormt populære.  Eller for eksempel Prformance™ som er en styrketime i studio med personlig trener. Timene våre kan også ha ulik varighet, fra 30, 45, 60 eller 90 minutter, påpeker Tonje.