Hofte- og lyskeproblemer er i de fleste tilfeller godartede og kan påvirkes gjennom manuell terapi, treningsrehabilitering og hjelp til tilpasset aktivitet. Lidelser fra den regionen er mer vanlig blant kvinner og menn over 40 år og kan noen ganger være tidlige tegn på artrose i hofteleddet. Ved artrose i hofteleddet er det første alternativet, i behandling, tilpasset trening. Yngre aktive lider av og til av skader på muskelfester og sener i lyskeregionen, ikke sjelden i forbindelse med idrett. Da er det viktig å gradvis gjenoppbygge styrken i disse strukturene gjennom tilpasset trening. SATS fysioterapeuter hjelper deg gjerne med dette. Gjennom tidlig intervensjon minimerer du også risikoen for å utvikle sekundære problemer og unødvendig angst.

Kjenner du deg igjen i noen av de følgende beskrivelsene?

  • Smerter og stivhet i lysken når du reiser deg etter å ha sittet en stund?

  • Tilbakevendende lyskesmerter i lysken ved stillingsforandringer med effekt på hofteleddets bevegelighet?

  • Overdreven smerte i lysken, rumpa eller forside lår ved belastning stående og gå. Forverres med økt gangavstand?

  • Kanskje du er operert for eller har en av følgende diagnoser og trenger hjelp til tilpasset opplæring; lyskebrokk, hofteprotese, trochanteritt, adduktortendinose, hamstringsyndrom, osteitis pubis, nerveinnklemming, hofte- eller lårbensbrudd, belastningsbrudd i lårhalsen, coxarthrosis?

Kjenner du igjen problemene?

Velkommen til en av våre fysioterapeuter for diagnose, anbefalt aktivitetsjustering og rehabilitering eller eventuelt henvisning for videre utredning.

Book tid med en fysioterapeut for å få behandling

Book tid